2/27/2010

albumz.

Fick ner Jason Derülos skiva för ngn dag sen.. trodde jag iaf :P ..Visar sig att jag först fick ner den igår egentligen ;) haha... Men till min ursäkt har jag faktikst rätt att förklara svårigheten att egentligen riktigt veta, om vad man får är äkta/final version eller promo/pre-mastered... Grisen i säcken brukar man ju säga :P Eller ja, förr i tiden sa man så iaf... =)

Ska börja tidigare än så, så berättar jag mer om Jason Derulos skiva längre ner :P Fick även hem Raheem DeVaughn's nya skiva, Gorillaz senaste och 2 nya "tillägg" på "Fame 2009" Soundtracket till den nya filmen =)

Så ska börja genom realease-dates tänkte jag - så då kommer Fame albumen först!

"Fame - Soundtrack (More Music From The Motion Picture)" kan man nästan förklara som en "CD2" till den första som släpptes strax innan filmen förra året. Skillnaden här är lite mer extra material, en del Karaoke versioner och även några acoustic's som glänser =) Dessutom är skivan överfyllt mä små "speeches" från filmen mellan låtarna som ger en motivation i samma stil som i just filmen :P En ganska skön skiva falktikst, men vad som riktigt strålar ut resten är både Asher Book's & Naturi Naughton's låtar som inte fanns med på första skivan. Och dessa är sjuuka!

Låten "Try" som finns med på första skivan är nu även inspelad i en s.k. "Radio Mix" med trtummor och orkester i bakgrunden som gör denna balladen ännu tungare, och nästan ännu bättre :P Även låten "Gravity" som är en pianoballad utan dess like får mig att rysa. Asher har grym röst (inte för att det är en nyhet eftersom jag i stort sett inofficiellt följt hans upptåg som lead singer i den LA-baserade gruppen "V-Factory" sen ngt år tillbaka) men för att jag snarare tycker han står ut extra mycket i "Gravity" och är nästan säker att detta inte är hans slut som solo singer.. Taskigt kanske för att V Factory är feta i sin helhet, men tyvärr är det oftast en "Lead" och han som får mest publicitet ju...

Anyway - Naturi Naughton å låten "Hold Your Dream" som acoustic... Kan ni förstå hur den dödar? ;) haha.. Hennes röst är skrämmande och fick mig tårögd i slutscenen i filmen - likså nu. "Hold Your Dream" är en av d hetaste balladerna jag hört - no joke! :P

Och då kommer vi till Fame Skiva 2 - nämligen "Fame Presents: Naturi Naughton as Denise (Didn't I Tell You?)". Detta är alltså en skiva gjord vinklad genom hennes karakatär i filmens synpunkt. Vilket är ganska coolt eftersom skivan här med innehåller små pauser när hon talar som "Denise" å höjer sig själv för att våga lyckas. Och soms agt, hennes röst är ju itne att leka med och hela skivan fylld av R&B/Pop Clublåtar & Soul-ballader ger, och ger & ger ännu mer... ;)

Får ni chansen att köpa dessa - gör det! =)

Raheem DeVaughn har egentligen aldrig vatt något av en favorit för mig, hans stil är visserligen skön å gungig R&B, men hans sätt att leverera är "för mycket" old school för mig... Jag menar att detta är "riktig R&B" ...ungefär i samma stil som Carl Thomas och ännu äldre "Luther Vandross".. Det går, men efter ett tag blir d för lugnt om ni förstår :P Måste ha lite mer fart ibland =) Raheem's förra skiva "Love Behind The Melody" satte spår i mig för jag gillade ändå på något sätt hans sköna chill, så egentligen abra därför jag tog ner den nya "The Love And War Masterpiece" - Och säger inte att den är dålig, missförstå mig inte - den är grym, no doubts! Men för mig blir den för mycket efter ett tag å jag sätter på tung Hip-Hop ist för att komma loss :P haha... Hans första singel "Bulletproof (Feat. Ludacris)" har jag haft ett tag i min favvolista och den kommer stanna, men får nog lyssna genom hans skiva mer ngn dag för än så länge är det ingen annan som riktigt fastnat förutom den...
Maybe some other day, another time ;)

Såå.. Då var vi framme vid gårdagens epiphany, om man så kan kalla det d :P Jason Derülo... Som för er som sovit under en sten senaste taget släppte sin första singel baserad på Imogen Heap's "Hide And Seek" som slinga i refrängen, och sen vann hela världens öron (läs - alla tjejerns hjärtan) släpper sitt debut album nu i början av mars. Det självbetitlade "Jason Derülo" är full av både nyheter och även båda singlarna "Watcha Say" och "In My Head" som fortfarande ligger å röjer i topplistorna lite varstans i världen :P

Låtar som "Sky's The Limit", "What If", "Love Hangover", "Encore", "Queen Of Hearts" och "Blind" är bara några på denna 11 låtar snåla skivan som man vill sätta på repeat, redan efter första refrängen... Det kanske är detta som väger upp d få antal låtar som finns, för även om jag gillar album med långa låtlistor så är denna faktiskt lagom :P (Ett svenskt ord som egentligen inte förklarar något utan ger en lösa trådar om vad frågan handlade om?) haha.. nä skämt-o-sido, Den räcker till å blir över - kommer antagligen spela sönder många av låtarna bara denna helgen så ska ta det lugnt... ;)

Det är "lätt" att hitta musik nuförtiden, överallt på internet finns "leaked material" men man måste ibland ifrågasätta autenticiteten i dom när man hittar dom. Ett hemskt exempel är Usher's kommande skiva "Raymond V Raymond" som jag "hitta" för några veckor sen som vissade sig vara en deprimerande bluff på taggade låtar och deejay-promotion material av lägsta kvalitét. Uch fy säger jag bara...

Sen dess är jag extra noga - låter en skiva fel på minsta sätt - är den antagligen också det ;) Bäst är att vänta tills den verkligen släpps som man vet med säkerhet att den kan va äkta för den finns på CD... =)

Första versionen på Jason skiva höll inte, hörde det dessutom från andra öron än mina egna ;P och därför blev jag doubtful direkt.. Så sen när jag hitta en annan version, signerad med dom tre (i mina ögon) ökända tecknen "H3X" visste jag att den andra va fejk - H3X är nämligen "dom" som oftast leakar skivor snabbast, och med bäst kvalitét - så också denna gång... ;)

Men i vilket fall som, KÖP skivan när den kommer ut, lille J.D. är värd detta, han är en grym artist och kommer med största säkerhet gå långt i framtiden! =)

..för övrigt kan jag tillägga att min mage inte mår bra idag, ska inte ge er detaljer men tror inte den gilla pizzan jag käka igår.. Damn. ;( haha... Ska iaf polisanmäla hästen som sparkat på mig hela natten! ..känns iaf som detta är fallet även om jag förstår att en häst absolut inte kunde tagit sig in i min lägenhet mitt i natten, för liten dörr ju - duuh!... ;)

Känner mig dagen efter, om inte värre. Vilar idag.. Känns skönt å behövligt...

Nä, en film nudå på detta?
Dags att pausa Jason skiva som sagt, innan den blir sönderspelad ju...

PEACE OUT!

;)

1 kommentar:

luvluv sa...

Haha, du tog mina ord ur munnen, har också spelat och spelat mr. JD när jag fick upp tanken att jag kommer vilja lyssna ännu mer på honom men då kanske det blivit uttjatat? Vem vet, whatcha say kan ju tas som ett exempel för mig trots att jag hör början på den så fort min lur ringer :) <3

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se