11/29/2008

spotlight - part 2

Tiden går snabbt ;)

Akon - Freedom, Darin - Flashlight & Brandy - Human...
Hmm Fick hem dom innan idag :P haha

Akons skiva var som förväntat, grymt bra! Nästan så man får köpa den när den släpps i butiken! ..men bara nästan ;) Hans nya hits både "I'm So Paid" och "Right Now" är egentligen bara 2 små låtar på den skivan eftersom resten är minst lika bra! ;) "Keep You Much Longer" och "Beautiful" är i min åsikt dom som är ännu bättre :P Riktiga svängiga refränger med club-beat & sommar känsla mitt i vinterns mörker! =)

Darins nya skiva är som man hört, mer vuxen, hans stil har blivit en blandning av stilren pop och flashig rnb. Hans mer "överproducerade" pop/rnb-låtar som han hade innan är borta! Detta albumet är helt inriktat på hans egen stil och hans egna val. Mycket bra! =)

Brandy's nya platta är nästan till fullo producerad av "Darkchild" vilket märks. Brandy har alltid haft en mysig rnb-röst och har aldrig haft problem med att visa det - så också denan gången!  Hennes första singel "Right Here (Departed)" gav världen en inblick av vad vi hade att förvänta. Gungiga beats med härliga och mjuka övertoner. Till och med remixen på "Right Here" med The Game är nästan för skön för att bli tagen som en gangsta remix ;)

Vad jag för övrigt satt och fundera på när det handlar om detta med ny musik och nya tider är ju hur länge man kommer för ta del av det innan rädslan träder in. Alla nya lagar, alla nya stränga skivbolag som vill stoppa allt som har med fildelning och dylikt att göra, det förstår jag, jag är helt med dom samtidigt som man som kund och lyssnare har delade åsikter och andra sidor på det hela.

Vad de flesta tycker nu när allting ska ändras är att man möts på halvägs för att inte skivindustrin ska gå helt under och att vi kunder inte ska vägra musiken som ges till oss pga. hutlösa och överdrivna priser är ju självklart det som ligger på allas tungor just nu - en fast månadskostnad, ett slags abonnemang där vi får ta del av all musik vi vill utan att behöva oroa oss med att vara olagliga. Att till exempel iTunes skaffar en prenumerations tjänst där man för 99kr i månaden får tillgång till alla dessa miljoner låtar som finns i deras arkiv, för lyssning, nerladdning och överföring till ens iPod - men bara så länge man betalar! Säger man upp tjänsten slutar alla låtar man laddat ner att fungera. Logiskt & bra! Borde ju bli bra för båda parter eller hur? 

Så varför har alla skivbolag problem med att acceptera detta? Varför inte våga ta steget & testa?
Det måste ju bli bättre att få lite än att itne få något alls? Man kan ju itne förvänta sigf att allt förändras över en natt men i längden borde det bli fler å fler som vill ha dessa 99kr i månaden tjänster å då blir du ju så att dom tjänar på det. Tycker man iaf.

Nu får dom ju inget av folk som laddar ner olagligt, då får dom ju iaf något för deras musik. det kan ju bara vara positivt iaf genom mina ögon?

Antar att vi får vänta och se vad som händer... Det enda jag vet är att jag kommer va kvar, lyssna på ny musik, göra det jag älskar mest, ingan kan förändra det... Det enda som står ivägen är massa frågor om hur det så småningom kommer gå till.. Det får vi väl alla se först då... :P

PEACE OUT!


Remember; 
Emotions, Rythm & Hope

All exists through music
Its what we are built with
You cant take away what we dear the most...
Music is Life.

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se