3/13/2011

redone + mohombi = fireMohombi - MoveMeant

Tema: "The Unstopple Force" Meets "The Immovable Object"
Producer: RedOne
Label: Island Records
Release date: ?? (Redan släppt i Frankrike [8/3-11] men hittar ingen datum för Sweden någonstans - Dock ska jag ju tillägga att den finns på CDON som "kommande" och på Skivlagret som beställningsvara (i Eskilstuna) så kanske den dyker upp snart på fler ställen).

Så helt ärligt, hur bra är då denna skivan? Jag menar, RedOne. Alla har vi ju hört hans hits med grymma artister innan - Lady Gaga, Akon, Kat DeLuna, Backstreet Boys, Enrique Iglesias, Love Generation, J.Lo, Sean Kingston, Usher - ja, listan är INTE kort precis...

Så hur blir då en hel skivan med BARA hans låtar? Återkommer till det längre ner, men först - Mohombi då? Hur eller var, snarare, kom han till? Bara helt plötsligt är han överallt - leker med Far East Movement, Akon, Lazee ja till och med Quincy Jones! Och inte nog med det - alla låtar han infinner sig på blir sjuka! Allt från partybangers till laidback chillin' - allt sätter sig!

Så därför kan ni ju tänka er hur en skiva med två av dom största blir - inte sant? Skivans 10 låtar (13 låtar om man inkluderar 2 franska versioner och en remix på "Bumpy Ride med Pitbull) är då förstås helt sjuka allihopa!

Dom redan släppta singlarna, "Bumpy Ride", "Dirty Situation" & "Miss Me" är bara en försmak.
"Coconut Tree" som dessutom innefattar vackra och talangfulla Nicole Scherzinger (en f.d. Pussycat Doll för er som blivit senila på sistone) är även den en Karribisk sommarlåt bortom all vinter och snö, räcker man sätter på den å stänger ögonen känner man värmen och solen på en strand långt borta.

"Love In America" låter nästan som en tribute till "Africa", ni vet den gamla hit låten med Toto fast med RedOne som biffat upp den och fått den nyfödd in i 2000-talet. Samma sköna effekt som alla andra på skivan, man känner värmen och kan knappt låta bli att dansa och vilja sjunga med.

Eftersom jag helt och hållet fastnar för alla låtar på ett eller annat sätt på denna skivan, hoppar jag över några låtar och fortsätter längre ner på spel listan, "Do Me Right" som också den har en omissigenkännlig RedOne produktion med både djupa electro-slingor och tunga reggeaton beat, tillsammans med Mohombi's mjuka stämmor som i liksom så många andra verser och refränger fulländar låten 100 procent....

Kanske är det detta som är det farliga på denna skivan....

Bara en låt på MoveMeant är en lugn ballad. Och här bevisar han, överaskande för vissa kanske, att hans röst klarar av så mycket mer än vad den tidigare bevisat. Och hade det inte vatt för denna så hade nog inte skivan blivit godkänd av många. Jag personligen har inget emot det, Men hade den inte funnits med kankse frågorna kommit upp - Många kanske skulle fundera över om han inte kan göra olika stilar på sina låtar?

Men helt klart, "Match Made In Heaven" är en 100% hit även den, RedOne bevisar hans mångisidighet som producent. En kontrast mot alla hans Partybangers, inte minst då på Mohombi's skiva, utan även sen tidigare.

Så får ni chansen (om ni typ är i Frankrike då asså) så köp den, den är värd pengarna!
Annars får vi väl alla vänta på att den släpps här i Sverige, iTunes brukar ju vara ganska snabba men men... Får väl se när den dyker upp, som sagt ;)


Thnx for your time, stay fresh!

HOLLA!

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se